Progon Hrvata i katolika u Brčkom od strane policije - Hrvatska zajednica SOLI

NOVO

četvrtak, 5. rujna 2019.

Progon Hrvata i katolika u Brčkom od strane policije

FOTO: Internet 
Kopirano sa upisa od Stjepan Marčetić
" BRIGA POLICIJE O HRVATIMA U BRČKOM:
Kad sam prije par godina pokrenuo inicijativu i svojeručno podigao hrvatsku zastavu na mjestu gdje su 1992. mučki izmasakrirana i ubijena 32 Hrvata Policija Brčko distrikta me pozvala na obavijesni razgovor na kojem sam morao obrazlagati čija i kakva je ovo zastava. Nisu ništa pitali o žrtvama u čiji spomen je podignuta.
Kad sam prije tri godine po prvi put nakon 70 godina u centru Brčkog svojeručno podigao istu ovakvu zastavu na spomeniku 178 ubijenih pripadnika HVO-a ponovno je uslijedio policijski poziv i pitanja sličnog tipa. Nisu pitali tko je ubio ovih 178.



Sad kad se po brčanskim portalima uveliko otvoreno piše da se u mom Boću podiže zvono posvećeno "ustaškom osuđenom ratnom zločincu kardinalu Alojziju Stepincu" "naša" POLICIJA se opet sjetila mene. Istina ovaj puta, na samo njima znani način, u svojstvu SVJEDOKA. Ali nije im sporno ovo što je blaženik katoličke crkve i kandidat za svetca proglašem ratnim zločincem.
Naprotiv, pod prijetnjom privođenjem pozivaju me da svjedočim o tome što je neki konobar, negdje tamo u nekom gradu praveći jutarnju kavu na istoj pjenom napisao "Za dom" i jer je to netko podijelio na FB stranici, na kojoj uzgred rečeno nisam ni urednik ni administrator, pa čak nije ni među stranicama koje pratim. Kako god za "našu" policiju očito sam relevantan svjedok čim moj dolazak uvjetuju privođenjem.
I sreća je da mi je poziv (sasvim slučajno) uručen na povjesnom hrvatskom pismu ĆIRILICI pa ću mu se drage volje odazvati.



I kako onda da ne budem ponosan na sebe!
Pretpostavljam da me "naša" policija zove u svojstvu povjesničara i vještaka da kao stručnjak vještačim je li dotični konobar mislio na stari hrvatski povjesni pozdrav ili na nešto drugo.
U svakom slučaju, draga "naša" policijo u ponedjeljak 9.9.2019. u 9:30 sati će ovaj nepoćudni Hrvat uzdignute glave i ponosita čela ući ponovno u vaše prostorije.
I naš nebeski zaštitnik blaženi Alojzije Stepinac reče: "Gore gledaj prema nebu i ne boj se!" Ako je to cijena da hrvatskim Boćem i Boderištem odjeknu Stepinčeva zvona, spreman sam!