5 godina od smrti brutalno pretučenih staraca iz sela kod Kraljeve Sutjeske - Hrvatska zajednica SOLI

NOVO

ponedjeljak, 13. svibnja 2019.

5 godina od smrti brutalno pretučenih staraca iz sela kod Kraljeve Sutjeske

FOTO: hercegbosna.org 
Preminuli brutalno pretučeni starci iz sela kod Kraljeve Sutjeske


Nikola Crepulja (74) i Marica Kristić (79), povratnici iz sela Ratanj u blizini Kraljeve Sutjeske, koji su 21. aprila brutalno pretučeni, preminuli su danas, saznaje Klix.ba. Crepulja je preminuo u Kantonalnoj bolnici Zenica, a Kristić u staračkom domu u koji je premještena po završetku hospitalizacije.


Dvoje staraca je preminulo istog dana od posljedica teških tjelesnih povreda, kazao je za Klix.ba fra Željko Brkić iz Samostana Kraljeva Sutjeska. Naređena je obdukcija njihovih tijela da bi se utvrdio uzrok smrti, a detalji o sahrani bit će naknadno objavljeni.

U kuću bolesnog Nikole i Marice, gluhe i slijepe starice, u kakanjskoj općini prije 22 dana provalio je 22-godišnji Arnes Delić iz sela Dragovići u općini Vareš. On je na sudu priznao da ih je pretukao, te mu je određen jednomjesečni pritvor.

Ovaj mladić je odranije bio poznat stanovnicima sela Ratanj po razbojništvu, kazali su ekipi našeg portala koja ih posjetila krajem aprila.

Iako su se Crepulja i Kristić nalazili pod stalnim nadzorom ljekara specijalista, a Marica od samog prijema u bolnicu u Zenici nije bila u životnoj opasnosti, svi su se nadali da će starci preživjeti, kazao je fra Željko.
On je naglasio da je ovo poruka svima, ne samo u Kraljevoj Sutjesci, već i u cijeloj BiH, da počinioci krivičnih djela trebaju biti kažnjeni, ali da, nažalost, ne mogu očekivati zaštitu, a kamoli ruku pravde.


IZVOR: hercegbosna.org